Ouder login

De groepsruimtes

Bij agrarische kinderopvang ’t Heikantje beschikken we over 5 groepen. De groepen worden tijdens de thema’s versierd met zelfgemaakte knutselwerkjes, materialen uit de natuur en versiersels.

 

Kalfjes groep

Op de kalfjes groep, de baby groep, mogen maximaal 12 kinderen spelen. Daarop staan 4 pedagogische medewerkers.

De groepsruimte heeft verschillende plekjes waar de baby's alles kunnen ontdekken. Zo staat er een dubbele box, liggen er kleden op de grond waar de baby's op kunnen liggen en met speelgoed kunnen spelen, staat er een grote tafel waar de kinderen kunnen eten of een activiteit kunnen doen. Op de groep zijn twee slaapkamers, op beide slaapkamers beschikken we over 4 slaapplekken. Bij de Babygroep zijn er ook buitenbedjes!


Pinkjes groep

Op de pinkjes groep, de dreumes en peuter groep, mogen maximaal 16 kinderen spelen. Daarop staan 3 pedagogische medewerkers.

De groepsruimte heeft verschillende hoeken waar de kinderen alles kunnen ontdekken. Er is een huishoek met een keukentje en poppen, een leeshoek met een bank en boekjes om heerlijk tot rust te komen, een bouwhoek waar de kinderen met grote blokken kunnen bouwen en een tafel waarbij de kinderen puzzels kunnen maken of kunnen knutselen. Ook is er een mat waarbij de kinderen met verschillende kussens een parcour kunnen maken waarop ze kunnen klimmen en klauteren. De groepsruimte is groot genoeg om voor alle kinderen een passende activiteit aan te bieden, de kinderen mogen zelf op ontdekking uit en kijken waar ze graag lerend willen spelen. Aan de groepsruimte grenst een voortuin en achtertuin. In de voortuin bevinden de perenboom en een kruidentuintje. achtertuin kunnen we op de loop tractors en auto's!

De slaapkamers van deze groep zijn boven, buiten beschikken we over twee buiten bedjes waar de kinderen ook heerlijk in kunnen slapen mocht u dit wensen.


Jongvee groep

Op de jongvee groep, de peuter groep(2,5-4jaar), mogen maximaal 16 kinderen spelen. Daarop staan 2 pedagogische medewerkers.

De groepsruimte heeft verschillende hoeken waar de kinderen alles kunnen ontdekken. Voor de kinderen zijn er verschillende speelhoeken. Een knutselhoek, een bouwhoek, keuken, een kast met houtenblokken en een kast met boeken en een bank waarop de kinderen kunnen uitrusten of rustig de tijd kunnen nemen om een boekje te lezen. De kinderen kunnen zelf kiezen waar ze willen spelen.


Koeien groep

Op de koeien groep, de BSO groep, mogen maximaal 20 kinderen spelen. Daarop staan 2 pedagogische medewerkers.

De groep heeft aan de ene zijde tafels om aan te eten, een knutselhoek en een kast met daarin spelletjes en boeken. De andere zijde van de BSO heeft hoeken zoals; een bouwhoek, een podium om op te dansen, een huishoek en een voetbaltafel. De groep ligt in de speelweide waardoor de kinderen ook direct naar buiten kunnen om daar alles te gaan ontdekken. Naast de speelweide is de dierenweide, de kinderen mogen samen met een pedagogisch medewerker ook gaan kijken bij de dieren.


Stieren groep

Op de Stieren groep, de BSO groep voor kinderen van 7 tot 13 jaar, mogen maximaal 10 kinderen spelen. Daarop staat 1 pedagogisch medewerker

Deze groep vindt plaats binnen in de boerderij. Op de groep bevindt zich een grote tafel waar we met de kinderen aan eten, knutselen en activiteiten doen. De kinderen bij de buitenschoolse opvang hebben inspraak in welke activiteit ze willen doen om zo in hun eigen behoeftes te voldoen.
De dieren verzorgen in de dierenweide, spelen in de speelweide, uitstapje naar het omringende bos of de moestuin bekijken.


Veulentjes groep

Op de veulentjes groep, onze dagopvang groep, mogen maximaal 16 kinderen spelen. Daarop staan maximaal 4 leidsters.
De groepsruimte heeft verschillende plekjes waar de baby's alles kunnen ontdekken. Zo staat er een hoge box en een grond box. Op de grond liggen kleden waar de baby's op kunnen liggen, spelen en ontdekken.
De groepsruimte beschikt verder over verschillende hoeken. Er staat een lage tafel waar de kinderen activiteiten kunnen uitvoeren en kunnen kleuren en knutselen.
Vanuit de groep kunnen de kinderen naar buiten kijken en zien zij de speel- en dierenweide. Aan de andere kant zien zij de binnen bak van de paarden, ze kunnen de paarden vanuit daar in de gaten houden.


Paarden groep

Op de paarden groep, de BSO groep, mogen maximaal 10 kinderen spelen. Daarop staat 1 pedagogisch medewerker.

Op de groep staat een grote tafel waar we met de kinderen aan eten, knutselen en activiteiten uit kunnen voeren. De kinderen bij de buitenschoolse opvang hebben inspraak in welke activiteit ze willen doen om zo in hun eigen behoeftes te voldoen.
De dieren verzorgen in de dierenweide, spelen in de speelweide, uitstapje naar het omringende bos of de moestuin bekijken.