Ouder login

Eten en slapen

Op gezette tijden wordt er gezamenlijk fruit, boterhammen en groente gegeten en water of melk gedronken. Ons KDV heeft  slaapkamers waar de kinderen met regelmaat kunnen slapen. Wij proberen zoveel als mogelijk hetzelfde ritme aan te houden als thuis. Indien je dit wenst, mag jouw kind ook slapen in één van onze buiten bedjes.

 

Activiteitenaanbod

Binnen in de groepsruimte kunnen de kinderen vrij spelen met diverse soorten speelgoed. Ook biedt deze ruimte volop de mogelijkheid om de werkzaamheden van de boer op het land te volgen. Wij bieden activiteiten aan zoals; het knutselen met natuurlijke materialen als hooi, mais, eikels etc. Ook stimuleren wij het ontdekkend spelen met zand, water en andere natuurlijke elementen.

 

Buiten mogen de kinderen spelen in de ruime speelweide waar ze volop kunnen klimmen en klauteren, in de zandbak kunnen spelen, van de glijbaan glijden of gewoon lekker kunnen rennen door het gras. Ook is hier plek om te stoep krijten, te picknicken of te wipwappen. Iedere ochtend verzorgen we de dieren, we geven ze fruitschillen, brokjes en water. Daarnaast besteden wij ook aandacht aan het knuffelen en het borstelen van de dieren en bespreken we met de kinderen hoe we ervoor kunnen zorgen dat de dieren het lekker warm hebben in de winter. In de moestuin mogen de kinderen zelf groenten en fruit zaaien, verzorgen en oogsten om er vervolgens iets lekkers van te maken zoals; jam, soep of moes. In de voortuin hebben we appel- en perenbomen, ook deze oogst wordt door de kinderen zelf geplukt. 

Dieren verzorgen in de dierenweide, helpen in de moes- en de voortuin. We proberen zoveel mogelijk te genieten van de buitenlucht, de zon en de regen met de overalletjes en laarsjes aan!

 

Er wordt vroege voorschoolse educatie (VVE) aangeboden door met thema’s te werken. Een aantal leidster hebben de basiscursus gedaan. We pakken dit volledig zelf op. We kiezen zelf de thema’s waar we de komende tijd aan gaan werken zoals bv: modder- en waterweek, boerderijdieren, ‘groot en klein’, moestuin maar ook thema’s als; carnaval, sinterklaas enz. komen aan bod.  De thema’s worden uitgewerkt op verschillende ontwikkelingsgebieden en passend bij het niveau van de kinderen (taal, muziek, tellen, motorische activiteiten).